Udsigter i Rømø & Tønder

Vi har samlet 8 steder du bør besøge for at opleve en skøn udsigt.

Visit Rømø Tønder

Online guides

Klitterne Lakolk

Klitterne på Lakolk strand er et populært sted at nyde aftensolen over Lakolk Strand. Mange vælger at parkere deres bil eller autocamper tæt på klitterne i stedet for ved strandbredden, her er nemlig fredeligt og ofte en skøn udsigt over Lakolk Strand. Lakolk Strand er Nordeuropas bredeste strand hvoir der er rigeligt plads til at bade, flyve med drage, løbe en tur eller bare slappe af og nyde naturen.

Vongshøj

Vognshøjs ligger nordvest for Løgumkloster placeret i 62 meters højde, hvor du yderlige kan bestige et tårn for at få en udsigt som er helt unik for hele området. Vongshøj har også borde og bænke, så man kan nyde medbragt madpakke og udsigten.

Vidåslusen

Vidåslusen er slusen der afslutter Vidåen, der løber langs den dansk-tyske grænse og ud gennem Marsken. Med sine store porte er slusen en seværdighed i selv sig, som beskytter landet bag digerne. Bevæger man sig op på diget, får man en udsigt over Vadehavet og de enorme sletter af vaden der åbner sig ved lavvande.

Tønder Vandtårn

Egentlig så er vandtårnet i Tønder en del af Kunstmuseet, derfor skal man betale sig adgang til museet for at komme op i vandtårnet. Her kan man nyde udsigten over hele Tønder by og som en bonus får man også lov at se Hans J. Wegners udstilling af stole, som står oppe i vandtårnet.

Juvre - militært skydeområde

Udover en udsigt over et stort område der minder mest om Marsken, kan man fra dette udsigtspunkt skue ud over et militært område, der i dag aktivt bliver brugt af flyvevåbnet til skydetræning. Skydetræningen trækker ofte masser af tilskuer til, da man vil kunne opleve militærfly flyve så lavt, at man næsten kan se piloten.

Hvis man sigter efter fange et syn af en øvelse, kan man følge med her: http://forsvaret.dk/OKSBL/Skydning%20p%C3%A5%20R%C3%B8m%C3%B8/Pages/default.aspx

Spidsbjerg Rømø

Spidsbjerg på Rømø ligger nogenlunde midt på øen i en højde af 19 m. over havets overflade. Dette gør Spidsbjerg til et af de højeste punkter på Rømø. På toppen er der udsigt udover Sønderland hede og Kirkeby Plantage. Turen ud til Spidsbjerg kan tages på cykel eller til fods og man skal forberede sig på et landskab hvor naturen er 100% rå, hvilket også afspejles på den rute man må tage for at kommer derud.

Rømø Dæmning

Et favoritsted for fuglekiggere. Rømø Dæmning er 9,2 km lang og binder Rømø sammen med fastlandet og kan uden tvivl imponere børn og voksne med en udsigt ud over Nationalpark Vadehavet. På nogle dage hvor sigtbarheden er høj, kan man både se Mandø og endda skorstenene i Esbjerg.

Emmerlev klev

Emmerlev Klev er en kyststrækning hvor det ikke har været nødvendigt at bygge et dige, da kysten allerede er placeret rigtigt højt. Faktisk så kan man se at hvert år spiser Vadehavet lidt af kysten. Emmerlev Klev er ofte set på som en lille ukendt perle, da lokationen er meget isoleret og kræver at man må bevæge sig ud på snævre markveje. Tjek det her link hvor vi godt kan tage lidt inspiration: https://www.geus.dk/udforsk-geologien/ture-i-naturen/geologiske-naturperler/syddanmark/emmerlev-klev/

DEL GERNE DENNE GUIDE, HVIS DU KUNNE LIDE DEN

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på whatsapp
WhatsApp

Tilmeld dig nyhedsbrevet

bliv opdateret omkring de nyeste oplevelser, events, guides og meget mere.

Ved tilmelding af nyhedsbrevet, acceptere du vores privatlivspolitik, og du vil fremadrettet modtage nyhedsmails og kampange tilbud.

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular