Udsigter i Rømø & Tønder

Disse udsigter er køreturen værd.
Visit Rømø & Tønder
Online guides
1

Klitterne ved Lakolk

Klitterne på Lakolk strand er et populært sted at nyde aftensolen over Lakolk Strand. Mange vælger at parkere deres bil eller autocamper tæt på klitterne i stedet for ved strandbredden, her er nemlig fredeligt og ofte en skøn udsigt over Lakolk Strand. Lakolk Strand er Nordeuropas bredeste strand hvor der er rigeligt plads til at bade, flyve med drage, løbe en tur eller bare slappe af og nyde naturen.

2

Vongshøj

Vongshøjs ligger nordvest for Løgumkloster placeret i 62 meters højde, hvor du yderlige kan bestige et tårn for at få en udsigt som er helt unik for hele området. Vongshøj har også borde og bænke, så man kan nyde den medbragte madpakke og udsigten

3

Vidåslusen

Vidåslusen er slusen der afslutter Vidåen, der løber langs den dansk-tyske grænse og ud gennem Marsken. Med sine store porte er slusen en seværdighed i selv sig, som beskytter landet bag digerne. Bevæger man sig op på diget, får man en udsigt over Vadehavet og de enorme sletter af vaden der åbner sig ved lavvande.

4

Tønder Vandtårn

Egentlig så er vandtårnet i Tønder en del af Kunstmuseet, derfor skal man betale adgang til museet for at komme op i vandtårnet. Her kan man nyde udsigten over hele Tønder by og som en bonus får man også lov at se Hans J. Wegners udstilling af stole, som står oppe i vandtårnet.

5

Juvre - Militært skydeområde

Udover en udsigt over et stort område der minder mest om Marsken, kan man fra dette udsigtspunkt skue ud over et militært område, der i dag aktivt bliver brugt af flyvevåbnet til skydetræning. Skydetræningen trækker ofte masser af tilskuer til, da man vil kunne opleve militærfly flyve så lavt, at man næsten kan se piloten.

Hvis man sigter efter fange et syn af en øvelse, kan man følge med her: 

6

Vandtårnet i Højer

Midt i Højers bymidte ligger byens gamle vandtårn, som har kunne skabe et stort nok tryk til at kunne forsyne hele byen med vand.
Idag er vandtårnet blevet til et udkigstårn, og intet vand kan opbevares i tårnet mere.

Når man har bevæget sig hele vejen op i tårnet, vil man kunne se hele vejen til Rømø, Sild og langt ud over Marsken.

7

Marsk Tower i Skærbæk

Marsk Camp byder på unikke oplevelser og autocamperferie ved den storslåede Nationalpark Vadehavet, som er på listen over UNESCO’s verdensarv. Fra Marsktårnet kan du se så langt øjet rækker og i alle retninger fra det 25 m høje tårn, der snor sig mod himlen.

8

Spidsbjerg - Rømø

Rømøs smukkeste udsigt får du fra Spidsbjerg i Kirkeby Plantage. For at komme til  Spidsbjerg, skal du på en tur gennem lyngen og bestige de 50 træ-trappetrin, for at nå til Rømøs højeste og smukkeste punkt. 

Fra den 19 meter høje bakke kan man mod vest tage et kig til havet. Mod syd er der udsigt til Havneby, færgen og den tyske ø, Sild. Mod nord kigger man hen over Kirkeby Plantage til Rømø-dæmningen og i klart vejr skimtes Esbjerg i horisonten.
En absolut vidunderlig gåtur – som ikke er afmærket – følger toppen af klitterne gennem det åbne landskab med klithede. 

9

Rømø dæmning

Et favoritsted for fuglekiggere. Rømø Dæmning er 9,2 km lang og binder Rømø sammen med fastlandet og kan uden tvivl imponere børn og voksne med en udsigt ud over Nationalpark Vadehavet. På nogle dage hvor sigtbarheden er høj, kan man både se Mandø og endda skorstenene i Esbjerg.

10

Emmerlev Klev

Emmerlev Klev er en kyststrækning hvor det ikke har været nødvendigt at bygge et dige, da kysten allerede er placeret rigtigt højt. Faktisk så kan man se at hvert år spiser Vadehavet lidt af kysten. Emmerlev Klev er ofte set på som en lille ukendt perle, da lokationen er meget isoleret og kræver at man må bevæge sig ud på snævre markveje.

Indhold oversigt

Danmarks østersfestival
Inspiration til oplevelser

7 festivaler og arrangementer du skal opleve

Sønderjylland er spækket med oplevelser og især i og omkring Rømø & Tønder.
Vi har samlet 7 arrangementer eller festivaler som du skal opleve i det sydvestjyske.

Inspiration til oplevelser

10 aktive sommeroplevelser

GPS’en er sat mod Sønderjylland, og din ferie venter på dig med masser af oplevelser. Derfor har vi samlet 10 seværdigheder, du skal besøge på din ferie.