Tønder Festival

Selvom teltpælene for længst er trukket op på mange af landets festivalpladser, så er der stadig unikke musikoplevelser i vente, for de festivalhungrende og musikinteresserede i den sidste weekend i august. Fundamentet er det samme, som det altid har været, når Tønder Festival løber af stablen den 27. - 30. august. Her finder du alt, hvad hjertet begærer af håndspillet musik, med rødder i blues, folk, country, rootsrock, cajun, oldtime samt andre tilstødende genrer.
Visit Rømø Tønder
Online guides

Eventet er aflyst pga af Corona

Tønder, 27. - 30. august 2020.

Tønder Festival 2020

En helt unik festival

I fem årtier har Tønder Festival været én af landets vigtigste og mest unikke festivaler. Dertil er festivalens særlige stemning og tætte kontakt mellem musikere og publikum, de mange frivillige og den lokale samt regionale opbakning med til at skabe en helt unik stemning på festivalpladsen.

 

Tønder Festival har ligeledes en enkeltstående musikprofil, hvor du bl.a. kan opleve internationale kunstnere, der kun giver koncert i Tønder og ikke spiller på andre danske festivaler, den pågældende sommer.

Tønder Festival 2020
Credit: Helle Arensbak

4 + 

Det er ikke kun musikken, publikum kan opleve, på dette års Tønder Festival. I 2020 vil Tønder-området nemlig også summe af aktiviteter i de fire dage op til Tønder Festival. 4+ 

består af en række begivenhedsrige helhedsoplevelser og tilbyder en masse arrangementer, med fokus på natur, historie, mad, kultur og samvær.

4+ dagene finder sted den 23. + 24. + 25. + 26. august i år og er tilrettelagt således, at festivalgæster og lokale borgere har mulighed for at opdage og opleve Tønder egnens mange gode historier og seværdigheder.

Hvad kan du opleve til Tønder Festival?

På Tønder Festival byder vi på internationale navne i topklasse - både de helt nye navne, der er på vej op, den stilskabende sangskriverlegende og den autentiske folkemusik.
Der vil være musik i særklasse, når bands og musikere som bl.a. John Prine, Keb’ Mo’, Ryan Bingham, Birds of Chicago, Lars Lilholt Band, Red Hot Chilli Pipers, The Secret Sisters og mange flere besøger dette års Tønder Festival.
Atmosfæren på festivalpladsen er hyggelig og intim og byder ud over musikken på kunst, events, artist talks, madboder, restauranter, barer og meget meget mere.

Byen summer!

Selvom festivalen udelukkende foregår på festivalspladsen, kan du hele ugen mærke at byen summer af liv og glade dage. Faktisk så har byen rigtige mange events og begivenheder samt livemusik på torvet og på mange af byens værtshuse.

Parkeringsmuligheder under festivalen

Tønder Festival tilbyder ikke egne tilknyttede parkeringspladser for gæster uden camping armbånd. Af den grund henvises der til fire offentlige gratis parkeringspladser, der er placeret rundt om i Tønder by. På Tønder Festivals officielle hjemmeside kan du læse meget mere omkring parkeringsmuligheder samt de parkeringspladser, der er til rådighed under festivalen:

Transport til og fra festivalen

Kør med tog eller bus til og fra Tønder Festival og undgå besværet med at færdes i byen med bil samt finde parkeringsmuligheder. Toget og bussen stopper kun 200 meter fra festivalpladsens indgang - det kan derfor ikke bliver nemmere at komme frem og tilbage, hvis du benytter dig af de offentlige transportmuligheder under Tønder Festival.

Nyttige links til offentlig transport

Planlæg din rejse via rejseplanen.dk, og få hjælp til at komme fra din bopæl og hele vejen frem til festivalpladsen. Du kan også besøge hjemmesiden Arriva.dk, hvis du mangler information om rejsetider, eller hvis du vil vide mere om ekstra afgange til og fra Tønder Festival.

Musikken

Musikkere fra hele verdenen

Og menneskerne bag 

Festivalen har en ledergruppe på cirka 150 personer og en samlet frivillig medarbejdergruppe på cirka 2.500 personer.

Hvis du kommer langvejs fra, er der et hav af muligheder for at finde et sted at sove, under hele festivalen.

Overnatning i byerne omkring Tønder

I Tønder er der enkelte hoteller, men disse vil som oftest være fuldt booket i lang tid i forvejen, hvorfor vi anbefaler at lede i byerne omkring Tønder, hvor der vil være rig mulighed for at finde et hotel, en campingplads eller et lignende sted at sove, under hele festivalen. 

Find overnatning ved at ringe til opholdsstederne, da ikke alle bookinger er udbudt på bookingportaler.

Under hele festivalen vil der være indsat ekstra toge og busser fra de omkringliggende byer til Tønder. Der er af den grund rig mulighed for at komme frem og tilbage, uanset tidspunkt. 

Se mere under afsnittet: “Transport til og fra festivalen”, for mere information om, hvordan du kommer til og fra festivalpladsen.

Sov på Tønder Festivals campingplads

Tønder Festival har også deres eget campingområde, beliggende lige op og ned ad festivalpladsen. Så hvis du vil undgå transport til og fra festivalen, er dette den oplagte overnatningsmulighed. 

Vi henviser til Tønder Festivals officielle hjemmeside, for yderligere information samt køb af campingbilletter.

Overnatning
under festivalen

Over 40 år gammel tradition

Historien bag

Det begyndte for mere end 40 år siden, hvor en flok unge musikglade mennesker arrangerede en tre dage lang fest med viesang, folkemusik og bægerklang i den gamle vandmølle i Tønder, der herefter fik navnet Visemøllen.

Entusiasmen var stor, og der var bred enighed om, at den tredages musikfest skulle blive til en fast tradition. Året efter, i 1975, fandt den første egentlige Tønder Festival sted og festivalen voksede stille og roligt de følgende år. 

 

I 1978 blev dyrskuepladsen i Tønder til festivalplads, hvor et stort telt, med plads til over 800 mennesker blev slået op. Rygtet om folkemusikfestivalen i Tønder løb herefter udenbys og over grænsen. Det resulterede i, at festivalen i årene efter udviklede sig, antallet af bands steg betragteligt og publikum strømmede til i massevis.

 

Festivalen er sidenhen blevet til én af Nordeuropas største og vigtigste internationale festivaler for folk- og rootmusik. 

Udover garvede festivalveteraner, viser flere og flere nye gæster også interesse for den unikke festival, der emmer af identitet og atmosfære.

da_DK

Tilmeld dig nyhedsbrevet

bliv opdateret omkring de nyeste oplevelser, events, guides og meget mere.

Ved tilmelding af nyhedsbrevet, acceptere du vores privatlivspolitik, og du vil fremadrettet modtage nyhedsmails og kampange tilbud.

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular