Sådan spiser du østers

Læs i denne guide, hvor og hvordan du åbner din østers. Læs også hvordan du spiser og tilbereder østersen.

Visit Rømø Tønder

Online guides

Her finder du vadehavsøstersen

Som en god regel kan man altid finde vadehavsøsters i næsten hele vadehavsområdet. De er i stort overtal og kan næsten ikke undgåes at få øje på. Det kræver ingen tilladelse at samle dem, men det er en god idé at have et par gode gummistøvler og det rigtige overtøj på, da der ofte kan være en kølig vind på disse kanter.

Tag enten til det sydlige Rømø, til Havneby, og gå ud i vadehavet, hvor der er et hav af østers at finde og samle. Du kan også tage mod den nordlige del af Rømø og gå ud i den østvendte side af øen, hvor du ligeledes kan finde og samle de friske østers.

Vil du gerne slippe for bøvlet selv og er du mere til at købe dine østers, så kan du købe østers i Havnebys fiskebutikker.

Sådan åbner du en østers

  1. Fold et viskestykke på et fast underlag
  2. Læg østersen med den flade side opad, fold noget af viskestykket ovenpå østersen så du ikke skære dig.
  3. Brug nu din venstre hånd til at holde ovenpå østersen imens du bruger din højre hånd til at stikke en kniv ind imellem de to skaller.
  4. Vrid nu frem og tilbage indtil østersen åbnes
  5. Brug kniven til at skære rundt i kanten af musklen så den frigøres fra skallen.
  6. hæld vandet fra og fjern løse skaller.
  7. Bon apetit!

Spis dem rå

Østersen kan spises på mange måder, men ønsker du den mest intime smagsoplevelse, så skal man smage østersen helt rå.

Når du har åbnet østersen og fjernet alle skaller der er blevet gjort løse af åbningsprocessen så hælder du vandet fra og tilsætter evt. lidt citronsaft, tabasco eller friskkværnet peber. 

Marinerede østers

Østersen fiskes op af skallen og marineres i en lage af olie og eddike, og evt tilsat rå løg. Østersen kan marineres i flere timer, men kan også fiskes op af lagen og serveres efter få minutter. Østersen serveres i den originale skal, med lidt af marinaden. 

Nyd gerne en kold øl eller lidt vin til retten.

Gratinerede østers

Den løsnede østers forbliver i sin skald hvor alt vandet er drænet. Østersen tilsættes ost eller rasp. Hvis man ønsker det, så kan man tilsætte nogle bacontern eller skinke.

Østersen bliver derefter gratineret på en grill eller i en ovn i 4-6 minutter indtil overfladen er letter gylden.

DEL GERNE DENNE GUIDE, HVIS DU KUNNE LIDE DEN

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på whatsapp
WhatsApp

4+ dagene

Igen i år er det ikke kun musikken, publikum kan opleve, når Tønder Festival skydes i gang. I 2020 vil Tønder-området nemlig også summe af aktiviteter allerede inden festivalens start.

Læs mere »
Oplevelses guiden
Bjarke Petersen

Nationalparken Vadehavet

Natur som er skabt over 60.000 år og som i dag har mange vidundere. Vadehavet på vestkysten er en del af UNESCO verdensarv og Danmarks Nationalpark.

Læs mere »
Tønder Festival
Oplevelses guiden
Bjarke Petersen

Tønder Festival

Selvom teltpælene for længst er trukket op på mange af landets festivalpladser, så er der stadig unikke musikoplevelser i vente, for de festivalhungrende og musikinteresserede i den sidste weekend i august. Fundamentet er det samme, som det altid har været, når Tønder Festival løber af stablen den 27. – 30. august. Her finder du alt, hvad hjertet begærer af håndspillet musik, med rødder i blues, folk, country, rootsrock, cajun, oldtime samt andre tilstødende genrer.

Læs mere »

Tilmeld dig nyhedsbrevet

bliv opdateret omkring de nyeste oplevelser, events, guides og meget mere.

Ved tilmelding af nyhedsbrevet, acceptere du vores privatlivspolitik, og du vil fremadrettet modtage nyhedsmails og kampange tilbud.

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular