Sådan spiser du østers

Østersen er igennem de seneste år blevet en anerkendt delikatesse og vi vil gerne lære dig at spise dem.
Visit Rømø & Tønder
Online guides
1

Find dine østers

Som en god regel kan man altid finde vadehavsøsters i næsten hele vadehavsområdet. De er i stort overtal og kan næsten ikke undgåes at få øje på. Det kræver ingen tilladelse at samle dem, du skal blot bruge det rigtige overtøj, nogle gummistøvler og en spand.

Tag enten til det sydlige Rømø, til Havneby, og gå ud i vadehavet, hvor der er et hav af østers at finde og samle. Du kan også tage mod den nordlige del af Rømø og gå ud i den østvendte side af øen, hvor du ligeledes kan finde og samle de friske østers.

Selvom vi for det til at lyde let, så kan det nu være rart at have nogen med der ved præcis hvor østersbankerne er, samt at vejlede i hvilke østers der gode at plukke og hvordan man skal åbne østersen.

2
2

Sådan åbner du din østers

  1. Fold et viskestykke på et fast underlag
  2. Læg østersen med den flade side opad, fold noget af viskestykket ovenpå østersen så du ikke skære dig.
  3. Brug nu din venstre hånd til at holde ovenpå østersen imens du bruger din højre hånd til at stikke en kniv ind imellem de to skaller.
  4. Vrid nu frem og tilbage indtil østersen åbnes
  5. Brug kniven til at skære rundt i kanten af musklen så den frigøres fra skallen.
  6. hæld vandet fra og fjern løse skaller.
  7. Bon apetit!

Psst…. Du kunne også købe dig et østersåbningssæt – Det gør vi nemlig selv.

Tag med en guidet østerstur

Østerssæsonen er fra efterår til foråret . Bestil nu, der er begrænset ture ledige.

3
3

Tilbered din østers

Rå østers

Østersen kan spises på mange måder, men ønsker du den mest intime smagsoplevelse, så skal man smage østersen helt rå.

Når du har åbnet østersen og fjernet alle skaller der er blevet gjort løse af åbningsprocessen så hælder du vandet fra og tilsætter evt. lidt citronsaft, tabasco eller friskkværnet peber.

Marinerede østers 

Østersen fiskes op af skallen og marineres i en lage af olie og eddike, og evt tilsat rå løg. Østersen kan marineres i flere timer, men kan også fiskes op af lagen og serveres efter få minutter. Østersen serveres i den originale skal, med lidt af marinaden. 

Nyd gerne en kold øl eller lidt vin til retten.

Gratinerede østers

Den løsnede østers forbliver i sin skald hvor alt vandet er drænet. Østersen tilsættes ost eller rasp. Hvis man ønsker det, så kan man tilsætte nogle bacontern eller skinke.

Østersen bliver derefter gratineret på en grill eller i en ovn i 4-6 minutter indtil overfladen er letter gylden.

Opdag Danmarks Østersfestival

For alle os der elsker østers . midt i Oktober afholdes hvert år Østersfestival.

Indhold oversigt

Tønder by
Inspiration til oplevelser

Seværdighedstur i Tønder by

Som turist i Tønder er der nogle ting som man bare må se og opleve. i denne guide finder du 7 attraktioner i Tønder midtby som helt sikkert vil berige dit besøg i Tønder.