Rømø Motor festival 2020

Den 22. august 2020 er der skruet op for ægte dansk motorsport, når Rømø Motor Festival igen i år, afholder det legendariske veteran motorløb på Lakolk Strand på Rømø. Hele arrangementet er gratis, så tag din ven, kæreste eller hele familien med, til en oplevelsesrig dag i motorsportens tegn.
Visit Rømø Tønder
Online guides

Tak til Marc Rod for brug af billeder.

Eventet er aflyst pga af Corona

Rømø, 22. august 2020.

Rømø Motorfestival

Har du benzin i blodet, er du til fart over feltet, og elsker du at se med, når hundredvis af unikke veteranbiler kører om kap, så er Rømø Motor Festival 2020 lige noget for dig. 

Find jer en plads i klitterne eller langs banens langsider på stranden og nyd en eftermiddag fyldt med fart, unikke gamle biler, masser af vind i håret og med den smukkeste udsigt over stranden, havet og bølgerne.

Der vil være omkring 100 deltagende veterankøretøjer til Rømø Motor Festival. Så der er rig mulighed for at finde og følge lige netop dit favoritmærke suse om kap mod de andre veteranbiler, hen ad Lakolks fine sandstrand. 

Vel mødt på Lakolk Strand til 2020’s udgave af Rømø Motor Festival, hvor vi hylder genoplivelsen af dansk vintage motorsport og det unikke ræs på Lakolk Strand.

Veteranmotorløb

Rømø Motor Festival er indbegrebet af veteranmotorløb. På stranden vil der nemlig være veteran race med biler, der er fra før krigen. Der vil bl.a. være Coupe, Roadsters og specialbiler samt veteran motorcykler. Intet på transportmidlerne må være nyere end fra 1947. Og det er ikke kun bilerne der er gamle, det er tøjet på førerne også. Der er af den grund skruet helt op for nostalgien, når Rømø Motor Festival igen i år afholder deres legendariske veteranmotorløb på Lakolk Strand.

Parkering

Der er ingen officielle parkeringszoner, så derfor er det en god idé på forhånd at vide, hvor I gerne vil parkere, når I ankommer til Rømø. Når du ankommer til Lakolk Strand, er der mulighed for at parkere på venstre side af stranden. Hvis du er i tvivl, kan du tage et kig på kortet. Her er der mulighed for at parkere i det område, der er markeret med grønt. Når du kommer til stranden, vil Hjemmeværnet glædeligt tage imod dig, og hjælpe din bil sikkert og hurtigt på plads.

Kom i god tid

Stranden og området omkring Lakolk Strand på Rømø vil være et højt befærdet sted denne weekend. Vi anbefaler derfor, at I kommer i god tid, så I undgår lange køer. Især på dæmningen, der ligger mellem Rømø og fastlandet, vil være svært trafikeret allerede tidligt på dagen for motorfestivalen. Det er derfor en god idé at komme dagen før, hvis dette er en mulighed, hvis du vil slippe for unødig køtid.

Til dig, der ønsker at deltage i løbet:

Hvis du ønsker at deltage i selve løbet, kan du finde information om, hvordan du deltager, på Rømø Motor Festivals officielle hjemmeside: https://www.romomotorfestival.dk/

Se videoen fra 2018!

En video af opel

Rømø Motor Festival er en ny version af datidens ræs og der er dømt action for alle pengene, når det igen i år går løs på Lakolk Strand den 22. august.

Der vil være rig mulighed for at købe mad og drikke under hele arrangementet. 
På stranden vil der være boder, hvor du kan købe mad og drikke, som du kan nyde, imens du ser racet.

Eller hvis du har brug for at en pause fra stranden og Vesterhavets sus, så ligger Lakolk butikstorv en spytklat væk fra stranden, hvor der er flere forskellige caféer og restauranter, du kan spise på

Du kan derfor sagtens lade den kedelige madpakke ligge derhjemme og i stedet nyde lidt godt til ganen på stranden eller i én af Lakolks fine caféer. 

Vi anbefaler dog at medbringe kontanter til betaling i boderne på stranden. Med så mange mennesker på ét sted, kan køerne hurtigt blive lange til pølsevognen. Det er derfor en god idé at have kontanter ved hånden – det er hurtigere og nemmere.

Mad &
drikke

Motor festival igennem årene

Historien bag

I 2019 kunne man fejre 100 års jubilæum for ægte dansk strandrace. Det var nemlig i 1919 at man første gang afholdt Motor Festival på en strand i Danmark. I årene 1919 til 1924 var Fanø dog hjemmet for de mest legendariske kørere, og det var her, de første racerbiler stod klar til at køre ræs foran Fanø Badehotel. 

Der var derfor allerede dengang dømt motorsport for alle pengene, når de private fartdjævle ville ud og køre ræs i sandet. 

1924 - uheldet

Det hele stoppede dog pludseligt i 1924, da Sir Malcolm Campbell, i bestræbelsen på at nå sin egen rekord, med en hastighed på mere end 240 km/t, mistede sit dæk, der ramte og dræbte en 15-årig tilskuer. Efter denne tragiske hændelse, valgte man øjeblikkeligt at stoppe racet.

2016 - Genopfindelsen

Det var først i 2016, at Rømø Motor Festival blev stablet på benene og dermed blev et ellers glemt kapitel i dansk motorsports historie atter genoplivet.

Rømø Motor Festivals idé bag arrangementet og hele konceptet er, at ære og mindes historien bag løbene på Fanø.

Idag

Fra en ydmyg begyndelse, med kun 40 køretøjer, er festivalen vokset til en verdensklasses vintage Motor Festival, med Rømøs smukke og unikke strand som midtpunkt.

Siden 2016 har Rømø Motor Festival været vært for det legendariske veteranmotorløb og i 2018 var der mere end 100 forskellige veteranbiler fra 11 forskellige lande, der hver især kæmpede for den prestigefyldte 1. plads.

da_DK

Tilmeld dig nyhedsbrevet

bliv opdateret omkring de nyeste oplevelser, events, guides og meget mere.

Ved tilmelding af nyhedsbrevet, acceptere du vores privatlivspolitik, og du vil fremadrettet modtage nyhedsmails og kampange tilbud.

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular