Rømø Dragefestival

Rømø Dragefestival er med garanti en oplevelse man vil mindes - men pas på - det kan let blive en livsstil. Det er det for mange af de drageflyvere, der hvert år valfarter til Rømø, for at vise de sidste kreationer af forskellige drager - og måske man er så heldig at løbe med en præmie, for sit talent. Det er også her, hvor nybegynderen kan få et par gode tips og tricks, hvis man har en drage, der ikke helt gør, som den skal.
Visit Rømø Tønder
Online guides
Rømø, 5. - 6. september 2020.

Rømø dragefestival

Nordeuropas største internationale dragefestival på Rømø.

I starten af september, vil himlen over stranden ved Lakolk på Rømø være fuld af farvestrålende drager, når der for 31. gang afholdes Rømø Dragefestival.

 

Fra fredag den 4. september til søndag den 6. september 2020 vil det være muligt at se en bred vifte af forskellige drager i alle mulige former og og størrelser svæve rundt på himlen på Rømø.

 

Alle drageentusiaster i alle aldre er inviteret til at komme og vise deres drager frem. Og hvis ikke man har en drage, kan man blot komme og nyde det smukke syn på himlen. En ganske uforglemmelig oplevelse for hele familien.

Alle er velkomne – med eller uden drage.

IMG_7035
Gratis adgang

Alle og enhver er velkomne til dragefestivalen, og der er gratis adgang for alle til festivalområdet.

Parkering

Der er mulighed for at parkere frit på selve stranden, hvor dragefestivalen foregår. Du behøver derfor ikke være bekymret for at skulle gå flere kilometer fra og til parkeringspladsen.
Vi gør dog opmærksom på at følge skiltningen på stranden samt parkere og køre hensigtsmæssigt i forhold til de andre bilister på stranden.

Kom i god tid

Rømø vil være godt besøgt i weekenden for dragefestivalen. Vi opfordrer derfor til at komme i god tid, for at undgå mest mulig kø. Dæmningen imellem fastlandet og øen vil være højt befærdet i disse dage, så hvis det er muligt, anbefaler vi at man kommer dagen før festivalens start. Find overnatningsmuligheder ved at trykke på følgende link:

Natflyning

Rømø Dragefestival byder også, som én af de få, på natflyvning - et event, som er blevet større og smukkere med tiden. Det skyldes, at det er blevet nemmere, at lave drager med LED-belysning, hvilket har gjort natflyvning til vel nok den hyggeligste del af dragefestivalen.
Tusindvis af smukt oplyste drager, der svæver rundt på himlen, er et syn, man sent vil glemme - og med det unikke Vesterhav i baggrunden, bliver det ikke mere specielt.

Events

Det sker

Der vil som altid være mange forskellige events i forbindelse med Rømø Dragefestival. Mange spændende indslag vil gøre det til en sand oplevelse for de aktive drageflyvere og de tusinder af mennesker, der kommer for at se de mange smukke drager på himlen.

Program for 2020 kommer snart...

Stranden på Rømø har de bedst tænkelige forhold til drageflyvning – med sin brede, flade sandstrand – og for ikke at glemme den susende vesterhavsvind, der let og elegant sender dragerne til vejrs.

 

Stranden er meget bred og lang, således at alle drageflyvere kan få plads til at opvise med deres smukke drager. Så pak din drage i bilen og kom til Lakolk Strand i den første weekend af september, og vær med til at fejre Rømø Dragefestival – hvor du også har mulighed for at se, hvad de andre drageflyvere har fundet på af nyt, indenfor drageverdenen.

Lakolk Strand
ideel til dragefestival

Et syn man ikke glemmer

Et absolut must-see

Det er af den grund et helt fantastisk syn, at se så mange drager svæve rundt på himlen på én gang. Alt, lige fra traditionelle rombeformede drager til gigantiske fantasidyr – der er derfor med garanti en drage for enhver smag.

 

Rømø Dragefestival er virkelig et must-see, hvis du skal på sensommerferie i det vestjyske. Alt går op i en højere enhed, når Vesterhavet, den lange, hvide sandstrand og et festfyrværkeri af farveprægtige drager, skaber en helt unik stemning på stranden.

Dragefestivalen på Rømø er efterhånden blevet Nordeuropas største og er godt besøgt af drageflyvere fra især Nordtyskland og resten af verden, der valfarter til Rømø for at møde andre drageentusiaster.

da_DK

Tilmeld dig nyhedsbrevet

bliv opdateret omkring de nyeste oplevelser, events, guides og meget mere.

Ved tilmelding af nyhedsbrevet, acceptere du vores privatlivspolitik, og du vil fremadrettet modtage nyhedsmails og kampange tilbud.

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular