Oplevelser til en regnfuld dag

Har vejrguderne sørget for regn eller dårligt vejr, så har vi her samlet en række oplevelser som du kan nyde i ly og læ for vejret.
Visit Rømø Tønder
Online guides

Nummer 1

PaPegøjeland

Lige ud til vadehavet i Sønderjylland, ligger Danmarks første papegøje land, som er fyldt med de smukke og sociale papegøjer fra hele verden. Her kan du opleve mange forskellige papegøjer – både store som små, og de meget snaksalige papegøjer kan du møde her.

Man må håndfodre dem, og tage nogle skønne billeder.

Nummer 2

Nationalmuseet Kommandørgården

laden kommer man helt tæt på et kæmpe skelet fra en kaskelothval, der strandede på Rømø i 1996. Den giver et godt indtryk af, hvilke store dyr og naturkræfter datidens kaptajner kæmpede med i det nordlige ishav. og masser af andre spændende ting.

Nummer 3

Kunstmuseet Tønder

Oplev skiftende udstillinger af dansk og nordisk kunst fra det 20. og 21. århundrede, når museet fokuserer på de nordiske træk i kunsthistorien og viser nye sider af både kendte og mindre kendte kunstneres værker. fx. Hans J. Wegners populære stole

Nummer 4

Drøhses hus

Kniplinger blev uhyre populære som kraver, manchetter, og kyser, og som kant på duge og borter i sengetøj. Hundredvis af kvinder sad hjemme og kniplede de fineste mønstre med en meget tynd hørtråd.

Nummer 5

Kloster kirke

Kirken er bygget af lokale byggematerialer. Munke Stenene er fremstillet af ler fra Løgumbjerge, soklen af kampesten fra marker på egnen, og kalken er brændt af muslingeskaller fra Vadehavet.

Nummer 6

Legeland for børnene

Der er 4.000 indendørs og 10.000 udendørs kvadratmeter fyldt med skønne aktiviteter. Lige et sted for dig. 

Det har alt fra

Rodeotyr, Udspringstårn, Kæmpe legesystem, Trampoliner med udsprings måtte, Karrusel, Mindre spillemaskine område, Hockeybane, Danse rum, Airhockey, Pool borde, Skumbold kanoner, Hoppeborge, Småbørnsområde, Massagestole, Fodboldbane i 3 meters højde.

Minigolf, Bordtennis, Badminton, Hoppepude, Stor legeplads, Petanque, Svævebane, Beach volley, Beach fodbold, Boldbane, Trampoliner, Kæmpe ludo og Gas Grill

Nummer 7

Kunst i Højer

Den særlige kultur finder man eksempelvis i bygningsarven med 125 bevaringsværdige og 10 fredede bygninger alene i Højer, slotte og herregårde, historiske miljøer, grænselandet og grænse historien og selvfølgelig selve kulturlandskabet med kog, diger, sluser, pumpestationer med mere.

 

Højer er især meget kendt for sit kunst og håndværker, Som er

 • Tekstil/Tegning/Akvarel
 • Maleri
 • Tekstil/Maleri
 • Maleri/Mixed Media
 • Maleri og skulptur
 • Skulptur og tegning
 • Skulptur
 • Vadehavets Malerier og billedskæring
 • Kunstudstillinger
 • Keramik
 • Træskulptur og kunst
 • Maleri og Grafik
 • Akvarel/Kalligrafi/Tegning/Sang
 • Film – Videoinstallation/Grafik/Tegning/Akvarel

Nummer 8

Højer mølle

Højer Mølle er både et museum og et velbevaret kulturmiljø.

Møllen er en hollandsk vindmølle fra 1857. Den er 22 meter, og er en af de højeste hollændermøller i Nordeuropa. Fra Møllen kan du nyde en imponerende udsigt ud over Højer by og Tøndermarsken.

Fra Højer Mølle fører vandreruter og stier dig vider på naturoplevelser. Så vil du tage turen til Tøndermarsken eller Nationalpark Vadehavet, så begynder det hos Højer Mølle.

Nummer 9

Naturcenter Tønnisgård

Dragebyg

Vær med til at lave din helt egen fed drage på Rømø, de har materialerne og de hjælper dig med glæde.. Og så når jeres drage er færdigt, så kan i avprøve dem, inden i tager dem med hjem. 

Bunkertur

 I Tvismark Plantage ligger resterne af en radar stilling fra 2. Verdenskrig – og vi har nøglerne til en række af de gamle bunkere! I nogle af dem, er man nødt til at kravle ned ad stiger og igennem rør for at komme ind.

Nummer 10

Museet holmen

På Holmen præsenterer vi små, unikke højdepunkter indenfor kunst og kultur parallelt til det flade Vadehav og marsk landets værfter og diger. Vi har fokus på samtidskunst – særligt i krydsfeltet mellem livstydning, modernitet og kristendom.

Nummer 11

Wellness

Når det danske vejr holder dig inden døre, så kan du forkæle dig selv med en omgang wellness på et af områdets skønne wellness reservater.

Nummer 12

Svømmehaller

Når alt andet fejler, så er en tur i svømmehallen med hele familien en oplagt vinder på en regnfuld dag. I området har vi 3 rigtig flotte svømmehaller:

 • Skærbæk svømmehal
 • Tønder Svømmehal
 • Arrild svømmehal
da_DK

Tilmeld dig nyhedsbrevet

bliv opdateret omkring de nyeste oplevelser, events, guides og meget mere.

Ved tilmelding af nyhedsbrevet, acceptere du vores privatlivspolitik, og du vil fremadrettet modtage nyhedsmails og kampange tilbud.

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular