Menu

Sæler i Vadehavet

Oplev sælerne når de hviler på sandbankerne i vadehavet

Sæler er vilde med Vadehavet, her er nemlig rigeligt med mad og sandbanker hvor de kan slappe af fri fra rovdyr.

Sælerne på Sandbankerne

Den spættede sæl er den mest almindelige sæl der findes i Vadehavet, men for nyeligt i 2014 har man opdaget at den store grå sæl også er begyndt at yngle i danske farvande, det betyder at man kan være heldig at opleve en af de største sæler i Vadehavet.

Sælerne er også Danmarks største rovdyr, da den spættede sæl kan veje op til 130kg og den store grå sæl kan veje op imod 300kg, hvilket slår ulven som igen er blevet et rovdyr i Danmark.

Selvom sælerne fint kan sove i vandet, så foretrækker de klart at kunne sove på land, og derfor kan man finde sælerne i hundredehvis ude på Sandbankerne på Vaden.

Hvor kan du opleve sælen

At opleve sælen i Vadehavet kan være en opgave der svær, da man ofte skal være heldig hvis man se en sæl på Stranden eller f.eks. i havnen. Sælerne foretrækker nemlig de store sandbanker som ligger ude i Vaden som er skabt af tidevandets konstante bevægelse.

Derfor er den bedste mulighed at tage med en guide på en fiskekutter der sejler mellem Havneby og Sild, derimellem findes nemlig sandbanker hvor man over sommeren og en del af efterået kan spotte mange sæler der hviler sig i solen.

da_DK

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular