Menu

Marsktårnet i Skærbæk

En unik udsigt ud over marsken.

i 2021 åbnede det nye marsktårn i skærbæk, ved autoca

Marsk tårnet er et samlingspunkt for hele Marsk Camp, hvor alle er velkommen til at tage en tur op for at betragte den spektakulære udsigt. Få naturoplevelser i Sønderjylland på en helt ny måde.

Når du er gået 146 trin op, og lander på udkigsplatformen, står du således 36 meter over havets overflade. Her er der rig mulighed for at opleve, hvordan himmel og hav går i ét med horisonten. Dette giver et helt unikt perspektiv på den ellers umiddelbart flade marsk.

Hovedkonstruktionen består som nævnt af trin, men tårnet bliver også handicap- og gangbesværet venligt, da der bliver integreret en elevator, så der er adgang for alle.

Når det danske vejr er, som vi elsker det mest, klart og solrigt, kan man nyde udsigten helt til Ribe, Sild og Rømø!

Marsk Tower er et must, når du skal opleve Sønderjylland!

Tag turen op i det nye vartegn for marsken og oplev, hvordan horisonten bliver både visket ud og udvidet på én og samme tid. Her får du en unik chance for at opleve den flade marsk og se ligeså langt som øjet rækker.

 •  Arkitekt: BIG
 • Partner-in-charge: Bjarke Ingels & Jakob Lange
 • Projektleder: Tobias Hjortdal
 • Højde: 25 meter. 36 meter over havets overflade
 • Trin: 146 op – 131 ned
 • Materiale: Cortenstål
 • Cirkelslag: 7
 • Vægt: Fundamentet til tårnet vejer 250 ton. Tårnets stålkonstruktion vejer næsten 300 ton
 • Trinnene: Det største trin vejer 3000 kg
 • Diameter: Forneden: 6,2 meter – Top: 12,7 meter
 • Bolte: Søjlen er fastgjort til fundamentet med 62 stk. M48 bolte

Arkitekturen

Få et nyt perspektiv på den smukke marsk gennem dansk arkitektur. 25 meter over jorden lader Marsk Tower dig opleve en 360 grader udsigt udover den enestående smukke marsk. Mærk på egen krop, hvordan den famøse og friske vesterhavsvind på én og samme tid kan skabe ro og nye tanker.

Marsk Tower er designet af arkitekter fra den verdensberømte danske tegnestue Bjarke Ingels Group (BIG) og består af en unik konstruktion, hvor designet tager udgangspunkt i naturens snoede struktur og menneskets DNA-streng. Det fremstår som både en skulptur og et udsigtstårn og har form som en dobbelt-helix og er designet på den måde, at der er én vej op og en anden vej ned. Du får dermed den fulde oplevelse for hvert enkelt trin, hele vejen rundt både op og ned.

Konstruktionen bygges af Schack Trapper og bliver fremstillet i corten stål, hvilket er både solidt og robust. Tårnets naturlige mørke farve er naturtro og falder derfor i et med den omkringliggende habitus, på trods af at det har en højde på 36 meter over havets overflade og kan ses på flere kilometers afstand. Marsk Tower er på én og samme tid enestående, iøjnefaldende og naturlig.

Marsk Tower bliver et vartegn for hele marsken og Skærbækegnen. En fantastisk oplevelse af arkitektur i Sønderjylland.

da_DK

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular