Menu

Når fortiden er interresant og til tider voldsom

Oplev historien og kulturen

Se hvordan handel, krig, fiskeri, kunst og tro har været med til at skabe nutiden.

Vores grusomme og smukke historie

I Tønder findes der bygninger og historie helt tilbage til 1100-tallet. I over 900 år har historiske begivenheder og kulturer formet byer, landskaber og folket der bor her.

Kniplinger førte til rigdom

Knipling er et håndarbejde, hvor et halvtransparent og mønstret stof fremstilles ved at kniple, dvs. krydse og sno tråde henover et kniplebræt. Derved fremkommer en lang strimmel, som kan anvendes til besætninger på beklædning og som boligtekstil.

(kilde: Wikipedia)

I mange år var Tønder en hovedstad for denne form for tøj produktion, hvilket hart ført til en overdågdig rigdom i området.

Hvalfangst på Rømø

Rømø har igennem ca. 200 år været et hjemsted for rige kommandøre fra hvalfanger skibe i årene 1660-1860. Dette har lagt et tæppe af smukke og unikke kommandøregårde rundt på øen.

Spor af krig

Det ikke nogen hemmelighed at Sønderjylland har været en del af Tyskland for en kort periode under verdenskrige, hvilket har sat dybe spor mange steder.

Hvis man bevæger sig ud i det sønderjyske landskab, vil man kunne finde tyske bunkere, forsvarstillinger langs gamle grænser, luftskibe hangar og tyske bygningsværker.

da_DK

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular