Lystfiskeri i Sydvestjylland

Planlægger du en ferie med lystfiskeri, eller mangler du mere viden om hvordan du kommer afsted med fiskestangen i sydvestjylland så læs med her.

Visit Rømø Tønder

Online guides

Fiskeri

Lystfiskeri

Rømø & Tønder byder på mange unikke og smukke fiskesteder, både med store og små fangster. Faktisk så er Tønder Kommune den kommune, med mest fiskvandskyst.

De mest kendte steder at fiske i området er:

  • Vidå
  • Brøns å
  • Brede å
  • Havneby havn
  • Diverse fiskesøer

Alle steder kræver én eller flere tilladelser. 

Tilladelserne kan købes her på hjemmesiden.

fishing-1572408_1920
Arter af fisk

I Danmark er der registreret 38 arter af ferskvandsfisk, som er "vilde arter". I saltvand er der registreret 220 arter, men kun halvdelen gyder i danske farvande.
I danske farvande skal man fiske med et fisketegn og mange steder kræves også et fiskekort fra den pågældende fiskeforening.

Put & Take

Rundt omkring i Rømø & Tønder området findes der flere put & take søer. Disse søer er private og kræver ikke et fisketegn, men du skal derimod betale adgang til at fiske i søerne.
I put & take søer fanger man ofte ørreder.

Fiskekort / Fisketegn

I Danmark er det lovpligtigt at købe lystfisketegn hvis du ønsker at dyrke lystfiskeri i danske farvande. I de forskellige vandløb og åer skal du også købe et fiskekort fra de lokale fiskeforeninger.

Østers fiskeri

Du må gerne gå ud i vadehavet og samle østers til eget brug.

Lystfiskertegn

 Varighed : 1 Dag / 1 Uge / 1 År
Fra
DKK 50,00

Vidå – Fiskekort

Fra
DKK 125,00

Brøns å – Fiskekort

Fra
DKK 25,00

Fiskekort – Møgeltønder put & take

Fra
DKK 30,00

Rømø fiskesø – Put & Take

Fra
DKK 80,00

Fiskekort Brede Å

Fra
DKK 50,00
Sommerhuse på Rømø

Book et sommerhus til fiskeferien

Står din ferie på lystfiskeri og mangler du et sted at overnatte?

Lakolk badestrand

Rømø Strand

Nordens største strand ligger midt i vadehavet, og befinder sig på Rømø. Stranden fylder omtrent halvdelen af øens areal. Hvert år strømmer millioner af gæster til stranden, for at nyde vandet og sandstranden.

DEL GERNE DENNE GUIDE, HVIS DU KUNNE LIDE DEN

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på whatsapp
WhatsApp
Oplevelses guiden
Bjarke Petersen

Gourmet restauranter i Rømø & Tønder

Er du på jagt efter en madoplevelse ud over det almindelige? Eller leder du efter en gourmet restaurant, som du ikke lige glemmer? Så har vi her samlet en række spændende spisesteder i Rømø & Tønder, der uden tvivl vil give dig en oplevelse, som stimulerer alle dine sanser.

Læs mere »
Oplevelses guiden
Bjarke Petersen

Rømø Dragefestival

Rømø Dragefestival er med garanti en oplevelse man vil mindes – men pas på – det kan let blive en livsstil. Det er det for mange af de drageflyvere, der hvert år valfarter til Rømø, for at vise de sidste kreationer af forskellige drager – og måske man er så heldig at løbe med en præmie, for sit talent.
Det er også her, hvor nybegynderen kan få et par gode tips og tricks, hvis man har en drage, der ikke helt gør, som den skal.

Læs mere »
Rømø Motor festival
Oplevelses guiden
Bjarke Petersen

Rømø Motor festival 2020

Den 22. august 2020 er der skruet op for ægte dansk motorsport, når Rømø Motor Festival igen i år, afholder det legendariske veteran motorløb på Lakolk Strand på Rømø.

Hele arrangementet er gratis, så tag din ven, kæreste eller hele familien med, til en oplevelsesrig dag i motorsportens tegn.

Læs mere »

Tilmeld dig nyhedsbrevet

bliv opdateret omkring de nyeste oplevelser, events, guides og meget mere.

Ved tilmelding af nyhedsbrevet, acceptere du vores privatlivspolitik, og du vil fremadrettet modtage nyhedsmails og kampange tilbud.

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular