Menu

Vadethavet strækker sig fra Holland og helt op til Esbjerg.

Vadehavet

Vadehavet, et enormet fladt området, hvor havnbunden 2 gange dagligt bliver blottet og igen oversvømmet af tidevandet. Vadehavet er et enormt naturområde, hvor man kan opleve utrolige oplevelser hele året rundt.

UDFORSK ALLE OPLEVELSER

UDFORSK GUIDEDE TURE

Vadehavet er en del af Nordsøen. Området strækker sig fra Ho Bugt ved Esbjerg ned til den hollandske by Den Helder og er karakteristisk ved særlige tidevandsforhold. Vadehavet blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 2009. Den danske del af Vadehavet kom på listen i 2014. Nationalpark Vadehavet er med sine 1459 km2 den største nationalpark i Danmark. Kiselalger/plankton binder luftens kuldioxid og har dermed betydning for verdens klima. Vadehavets biologiske produktivitet overgår regnskovens. Plankton starter fødekæden, der følger orm, snegle og muslinger, krebsdyr og fisk. Vadehavet er et stort spisekammer for 10-12 mio. trækfugle og er yngleområde for fugle og sæler. Sammen med kulturlandskabet i marsken og øerne danner vadehavet et enestående kultur- og naturmiljø.

Oplevelser

Udforsk oplevelser for dette område.

Sæsonerne

Udforsk oplevelser i forhold til den sæson du er på ferie i.

Kategorier

Oplevelser efter kategorier

da_DK

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular