Menu

Tøndermarsken er et kæmpe natur areal, som er blevet afvandet af mennesket

Marsken

Fugleliv, planteliv og meget mere finder du i den enorme Tøndermarsk som er den største af sin slags. En tur i Marsken er uden tvivl en naturoplevelse af en særlig kategori.

UDFORSK ALLE OPLEVELSER

UDFORSK GUIDEDE TURE

Marsken er det flade, græsklædte landskab, der ligger mellem den højere geest i øst og vaden i vest. Det er skabt af tidevandet fra Vadehavet, der har oversvømmet det flade kystland og aflejret sedimenter af sand og ler, den såkaldte klæg, som med tiden skabte en frugtbar jordtype. Det stærke tidevand ved Vesterhavets kyster sørger for regelmæssige perioder for oversvømmelse og udtørring. Planter og dyr skal kunne tåle dette og samtidig tilførslen af salt- og ferskvand. En af de første planter, som bosætter sig, er kveller, strandasters og forskellige græsarter. Dyr som orm og krebsdyr omsætter og sammenkitter slikken. Når marskdannelsen er nået til en vis tykkelse af sliklaget, kan marsken inddiges og benyttes som eng og agerland. En af de store sammenhængende marskområder er Tøndermarsken, hvor et system af kanaler, vandløb og grøfter sørger for en konstant tilførsel af vand og materiale og vandstanden i området kontrolleres og styres med hjælp af sluserne.

Oplevelser

Udforsk oplevelser for dette område.

Sæsonerne

Udforsk oplevelser i forhold til den sæson du er på ferie i.

Kategorier

Oplevelser efter kategorier

da_DK

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular