Menu

Et langstrakt sogn langs vadehavskysten

Ballum

Ballum er mulighvis den by der har allerflest navne, faktisk helt op til 7 navne, fordelt ud over et stort område, med meget få indbyggere.

UDFORSK ALLE OPLEVELSER

UDFORSK GUIDEDE TURE

Ballum er et samfund bestående af en sammenslutning af 7 landsbyer, som ligger på Hjerpsted bakkeø på grænsen mellem marsk og geest. I Ballum finder man en del huse og firelængede gårde, som kan dateres helt tilbage til omkring 1600 – tallet. De enkelte landsbyernes historie er præget af landbrug, stormfloder, sejlads til Rømø og dige byggeriet med Ballum Sluse samt slusekroen. Danmarks kendte rederislægt Mærsk Møller har rødderne i Ballum og hjælper til med at bevare det enestående kulturmiljø. En anden kendt person i byen er digteren Jens Rosendal med 11 sange i højskolesangbogen og salmer og digte om natur og mennesker. Ballums beliggenhed ved vadehavet er attraktiv for feriegæster, som her finder restauranter, hotel og campingplads, badesteder og muligheder for vadehavsvandringer.

Oplevelser

Udforsk oplevelser for dette område.

Sæsonerne

Udforsk oplevelser i forhold til den sæson du er på ferie i.

Kategorier

Oplevelser efter kategorier

da_DK

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular