Mad og Drikke

I 2020 er det 5. gang vi afholder vort fødevareevent. Vi samler interesseorganisationer, område-interessenter og marskens fødevareproducenter. På dagen viser lokale fødevareproducenter deres specialprodukter frem, både med salg og smagsprøver. Der vil være forskellige gratis aktiviteter, alle med fødevarer i fokus.

Midt på hovedgaden i Ballum, ligger en aktiv og spændende café.Kom og besøg os, eller deltag i en af vores arrangementer.I Vadehavs Caféen finder du også en butik med bla. vadehavsprodukter.

Om os

Vi byder velkommen indenfor i den hyggelige Vadehavs Café, der ligger på Byvej i Ballum og midt i Nationalpark Vadehavet.
Vadehavs Caféen har en hyggelig og afslappet atmosfære, og her er plads til både børn og voksne.

Fra vores store menukort, kan du vælge menuer tilberedte med kvalitets råvarer og til den helt rigtige og gode pris. Her er der noget for enhver smag, og du vil få en fantastisk oplevelse.

Vil du på udflugt, og spise i naturen eller ved Vadehavet, pakker vi maden ned, så den er lige til at tage med.Kig ind hos Vadehavs Caféen, – vi har også kaffe, is og mange slags kager.
Åbningstider 2020

Marts, april, maj + okt, nov, dec 10:00 – 20:00
Juni, juli, august, september 10:00 – 22:00
TirsdageLukket
Vi har ÅBENT: 14. marts 2020 – 15. december 2020

Længst mod vest ligger det flade marsklandskab og Vadehavet.

Her er store vidder og en horisont så uendelig, at man kan føle sig ganske lille på kanten af havet. Vadehavet er det ene øjeblik tørlagt bund, så langt øjet rækker, og få timer senere fuldstændigt oversvømmet af havet.

Vidåslusen og Det Fremskudte Dige beskytter hele Tøndermarskens 12.000 hektar jord og 15.000 indbyggere mod oversvømmelser fra Vadehavet.

Højer gamle sluse

Den gamle sluse i Højer ligger vest for Tønder blev bygget samtidig med Højer-Siltoft-diget 1861. Tidligere kunne skibene uhindret sejle ind i Højer Kanal. Med en åben sluse i diget kunne skibe med mast sejle ind til i Højer Havn, som blev anlagt inden for diget.

Vidå sluse

Højer ny sluse (Vidåslusen) stod færdig 1981. Den består af tre betonkamre med hver to sluseporte af træ. Der er parkeringsplads og en restaurant tæt på slusen

Bådfolk ved Vidåen

Et tidsbillede fra omkring år 1900. Fra forrige århundredskifte og frem til 1920, var der mere end 100 fiskere beskæftiget ved Rudbøl sø og langs Vidåen. I dag er der kun 15 tilbage. Et af de synlige minder fra den første tid, er det gamle fiskerhus, bygget ca. 1870. Med dette hus som centrum, lykkedes det i starten af 1990´erne at genskabe dette gamle miljø, for på denne måde at kunne vise besøgende, hvordan en lille gruppe borgere levede, arbejdede og virkede for over 100 år siden. Benyt p-pladsen ved Højer Sluse. Herfra kan man gå på gangstien over diget til udstillingen.

Maden

Restaurant Staffeli er et spiseted der ligger vægt på kvaliteten. Her finder du Gourmet mad, der er tilberet af vores udannede kokke, som hele tiden opdatere vores buffetmenu og special retter.

Se aktuelle menuer her:

Vi har også A La Carte

Åbningstider

Restauranten har åbent hver fredag og lørdag aften fra kl. 18:00
I højtider og ferier er der ekstra åbent. Her kører vi ofte med specialtilbud og andre spændende menuer efter kokkens valg.

Om Staffeli

Restauarant Staffeli byder ikke blot på en enestående udsigt over området, men også lækker mad med råvarer fra sønderjyske leverandører.

Restauranten er en familierestaurant med fornuftige priser og vi lægger vægt på, at der altid er noget til vores små gæster.

Der er mulighed for frokostretter og brunch mod forudbestilling – fra 2-40 personer.

Maden serveres i hyggelige og moderne omgivelser – krydret med kunst af vores tilknyttede huskunstnere.

Vore populære buffetaftener byder på noget for enhver smag – og hver sommer har vi ”Grill & Musik” på terrassen, hvor den store grillbuffet ledsages af musikalsk liveunderholdning. Ved juletid har vi naturligvis både traditionelle og anderledes julemenuer på programmet.

Vi har fornyet menukortet, så der igen i år er kommet nye og spændende retter på menuen. Der er noget for enhver smag. Vil du spise i naturen eller på stranden, pakker vi maden til “Take Away.” Derudover har vi mange slags is og isdesserter. I år har vi valgt at lave vores is selv. Vi er kendte for vores gammeldags vaffelis, som bliver bagt efter gamle traditioner og de blev valgt af JV. som de bedste.

Køkken

Køkkenet lukker kl. 19.30

OM CAFÉ FRU DAX

Hos Café Fru Dax er der altid plads og rum til den bedste madoplevelse for hele familien. Maden er tilberedt med friske råvare og tilsat hjemmelavede ingredienser.

Hos Café fru Dax er der et bredt udvalg af lækre frokost og aftenretter. Her kan der vælges alt fra sandwich, nachos og smørrebrød, til striplon, wienerschnitzel og stjerneskud.

CAFÉ FRU DAX TILBYDER

Vi byder altid på lækre hjemmelavede gammeldags isvafler der bliver lavet på en rigtig vaffel rondel, derudover tilbyder Café fru dax også softice, pandekager, belgisk vaffel og kaffe/kage.

Her finder i 45 forskellige is varianter der bliver leveret af fra vores leverandør Frisko.

Vi tilbyder også på morgenmad, her kan du selv sammensætte din morgenmad.

Besøg www.frudax.dk/vi-tilbyder/ for at se vores menu kort. Dette gælder også vores menukort på morgenmad.

BORDRESERVATION FORETAGES VIA TELEFONEN. RING VENLIGST  74757509 / 29262196

ÅBNINGSTIDER

ÅBNER IGEN SLUTNINGEN AF MARTS 2020
Mandag til torsdag: kl. 10.00 – 20.30
Fredag til lørdag: kl. 10.00 – 21.00
Søndag: kl. 10.00 – 20.30
Obs: køkkenet lukker kl. 20.00 alle dage / kl. 20.30 lørdage.

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular