Toftlund

I den nye version af foredraget Bag om Operation X fortæller Morten Spiegelhauer historierne bag det anmelderroste, prisbelønnede og ikke mindst debatskabende TV-program Operation X – fra de mange overvejelser og anstrengelser til resultaterne og ikke mindst konsekvenserne.

Som frontfigur på TV2-programmet har Morten Spiegelhauer gennem mere end 15 år gennemført flere hundrede konfrontationer med alt fra hundehandlere og hårde kriminelle til direktører og ministre.

I hver eneste sag har han måttet mobilisere sit personlige mod, og det har ikke været uden personlige konsekvenser. For Morten Spiegelhauer har ofte været nødt til at overskride sine egne personlige grænser i forbindelse med arbejdet på Operation X, hvor det er desværre også gået ud over privatlivet. Han har skullet forholde sig til dødstrusler og har i en periode været nødsaget til at gå under jorden med familien. 

Men det har ikke afholdt ham fra at fortsætte som vært på det afslørende TV-program.

Morten Spiegelhauer er i dag en kendt og respekteret kritisk journalist, og personer med mindre rent mel posen undlader helt sikkert at åbne døren, når han og resten af holdet bag programmet banker på. Arrangøren oplyser

Dørene åbner 18.00 Medbring din billet i udprintet form.

Den gamle “Sikringstilling Nord” er den befæstningslinje som blev anlagt af tyskerne i det nordligste Tyskland, som i dag er Danmark. Sikringstilling Nord er opbygget i årene 1916-1918 for at sikre Tyskland mod angreb fra nord. Sikringsstilling Nord strækker sig tværs over det nuværende Sønderjylland. Fra øst ved Hoptrup, til Skærbæk i vest. 800 bunkers blev anlagt tværs over Sønderjylland, det er resterne af dem som man har muliged for at se og gå på opdagelse i.

Efter genforeningen i 1920 blev størstedelen af Sikringsstilling Nord destrueret, dog er nogle af dem bevaret og som ses samt opleves. Nedenfor kan man se et kort over Sikringssopstilling Nord og hvor der stadig er mulighed for at opleve noget af gamle sikringsstilling.

WWW.SIKRINGSSTILLINGNORD.DK

OBS. Billederne er fra Gammelskov batteri i Agerskov.

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular