Find inspiration til

Kulturelle oplevelser

Specielt for tønder er....

Tilbage i 1600-1700 tallet, var Tønder et vigtigt omdrejningspunkt for kniplinge-industrien, som også var skyld i den overdådige rigdom der var i tidsperioden.

Der er en udbredt kunst..

Vores område er blandt andet også kendt de talrige kunstnere som over tiden har fundet hjem nær vadehavet, som eftersigende skulle være en stor inspirationkilde.

Specielt for sønderjylland..

Pers Awten/Pers aften/Sankt Peters Aften er en nordfrisisk tradition, minder om dagen Sankt Hans som vi alle kender. Det er en bålfest med taler, som fejres d. 21 februar hvert år, langs kysten på Rømø og fastlandet.

Kultur & Kunst

Inspiration til kulturelle oplevelser

Fortiden efterlader sig mange spor – lige fra dæmningbyggerier, historiske bygningsværker, flotte kirker og historiske slotte. Hver især med en fortælling bag sig, som gør området til et seværdigt sted.

Nutiden byder også på interessante og mærkbar oplevelser, som både kan være igennem flotte kunsthåndværker til nymoderne bygningsværker. Uden tvivl kan man idag opleve et stort spektrum er Kunst og kultur i Rømø-Tønder området.

Populære attraktioner

3b26eb3f9d

Kommandørgården på Rømø

Oplev en tid hvor Rømø var hjemlandet for kaptajner på hvalfangerskibene. På Kommandørgården kan du se og mærke den tid, hvor de rige sømænd bragte rigdomme med hjem fra hele verdenen, og hvordan de satte sit præg på Rømø i 1700-tallet

Drøshes-hus

Kniplingerne museet - Drøhses hus

Drøhses hus er en seværdighed i sig selv på grund af sin alder, sin arkitektur og det flotte bevaringsværk det er idag. Inde i huset finder du historien om kniplingerne og hvad det betød for Tønder.

Museerne i Tønder

Kunstmuseet & Wegner

Besøg kunstmuseet i Tønder og oplev moderne nordisk kunst eller tag op i vandtårnet og besøg udstillingen af Wegners stole.

Skulptur Parken

Skulptur parken i Tønder er en samling af 15 smukke skulpturer, som er blevet givet i gave til udsmykning af byen.

Uldgade

Uldgade er en af Tønders ældste gader, der i dag stadig er velbevaret med flotte udsmykkede huse ud til en brostensvejs

IMG_7363

Tønder kristkirke

Tønders kristkirke er en yderst flot kirke som i dag er en af de kirke der er rigest på gammelt inventar

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular