Jul i Tønder

Læs om Tønder, som er Danmarks hyggeligste juleby og få inspiration om de aktiviteter som sker i julemåneden i Rømø-Tønder området.

Visit Rømø Tønder

Online guides

DANMARKS HYGGELIGSTE JULEBY

At kalde sig Danmarks hyggeligste juleby er en stor udfordring, men Tønder formår at klare det perfekt hver eneste gang.

Butikkernes åbningstider:

Julehytternes åbningstider:

Hvorfor er Tønder
Danmarks Hyggeligste juleby?

Spørgsmålet kan besvares med et simpelt svar – men kræver dog stadig en fortælling. Beretningen om en smuk og hyggelig tid, der foregår i gaderne, som er oplyst af de smukke lys, der hænger over Tønders gågade. Hele vejen fra starten af gågaden og op til torvet, hvor julebelysningen rigtigt kommer til sin pragt og med de hyggelige julehytter, hvor man kan købe sig et smagfuldt måltid af æbleskiver og drikke en kop dejlig, varm julegløgg.

Hytterne byder også på kunsthåndværk, i form af glas, dekorationer, smykker, garn og strik, samt forskellige slags julepynt. Så hvis du elsker julen og ønsker at finde julehumøret frem – under de smukke julelys, som mest af alt minder om tusindvis af stjerner, der hænger lavt under himlen – så er Tønder Juleby det perfekte sted at besøge, når juleshoppingen for alvor går i gang. 

Julestemningen kommer helt naturligt, når man mærker Tønders julemiljø, den fælles stemning omkring julen, som opstår fra Tønders gamle bygningsværker samt bygningskultur, der sammen med juleudsmykningen og gågadens hyggelige butikker, resulterer i noget helt unikt, som man kun finder i Tønder.

Så svaret på spørgsmålet: “Hvorfor er tønder Danmarks hyggeligste juleby?” kan besvares så kort som: “Fordi man behøver ikke at være i julestemning, når man besøger byen, men man er det ihvertfald, når man forlader den igen.

Vinter østers

Pluk østers i julen

Selvom vinteren snart er over os, og frosten begynder at kravle frem, betyder det altså ikke, at østersen har gemt sig under overfladen.

Der er nemlig stadig rig mulighed for at komme ud og plukke østers sammen med en guide, som kan give dig en spændende oplevelse selvom det kan være bidende koldt udenfor.,

Julegudstjeneste - Rømø

Sct. Clements kirke julegudstjeneste

Som noget helt specielt for hele danmark, holder Sct. Clemens Kirke julegudstjeneste d. 23 december. Dette er en gammelt tradition der stammer tilbage fra en tid hvor man ikke havde tiden til at vandre fra alle kanter af øen til kirken d. 24 og derfor blev man enig om at bruge dagen d.23 til kirkens julegudstjeneste.

Alle dage hvor kirken holder gudstjeneste, kan man mærke julestemningen, med gamle traditionelle julesalmer og smuk juleprædiken. Alle lokale og turister er velkommen!

Julekoncert i Klosterkirke

Sønderjyllands Symfoniorkester

Koncerten indledes med Corellis Concerto Grosso nr. 8. ofte kaldet ”Julekoncerten” som også bærer titlen: Fatto per la notte di Natale (lavet til juleaften). Det er uvist, hvornår den er blevet komponeret, men optegnelser beskriver, at Corelli opførte en ”Julekoncert” i 1690 for sin nye mæcen, og det kan have været netop denne Concerto Grosso.

Vivaldis ”Gloria” hører til hans mest velkendte og elskede værk af hans kirkelige musik og menes at være komponeret omkring 1715. Som kronen på værket opfører Sønderjyllands Symfoniorkester sammen med Filharmonisk Kor og solister også Vivaldis ”Magnificat” – også kendt som ”Marias Lovsang” (Teksten er en af de ældst kendte kristne hymner) og opføres i den protestantiske tradition ofte netop i adventstiden.

DEL GERNE DENNE GUIDE, HVIS DU KUNNE LIDE DEN

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på whatsapp
WhatsApp

Tilmeld dig nyhedsbrevet

bliv opdateret omkring de nyeste oplevelser, events, guides og meget mere.

Ved tilmelding af nyhedsbrevet, acceptere du vores privatlivspolitik, og du vil fremadrettet modtage nyhedsmails og kampange tilbud.

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular