Visit Rømø & Tønder

Højer

Højer er en lille by på grænsen mellem Marsken og Vadehavet. Det er en autentisk gammel vestjysk by, hvor tiden ikke er gået forgæves.

Find overnatning i Højer

Højer Mølle

Sluserne i Højer

En by i håndværkets tegn

Højer har altid været en by med mange kunsternere og kunsthåndværkere, hvilket siges at skyldes den unikke og smukke natur, som omringer byen. Her finder mange kunstere sin inspiration.

I byen vil du hurtigt opdage at der er mange gallerier som man kan besøge. Oplev blandt andet malerier i forskellige temaer, tråhåndværk eller arbejde med forskellige stof materialer.

Find overnatning i Højer

Højer Mølle

Sluserne i Højer

Udforsk Tønder Marsken

Tønder Marsken er et vådområde i det sydlige Danmark. Det er det største naturmarskområde i Danmark og dækker et areal på omkring 1.500 km2. Den ligger fra den tyske grænse og op til Ribe. Marsken fodres med vand fra begge kilder, hvilket resulterer i et unikt økosystem med mange forskellige typer planter, dyr og fuglearter.

Det er også hjemsted for nogle af Danmarks vigtigste historiske steder, herunder kirker og slotte, der går tilbage til det 12. århundrede.

Tøndermarsken og har meget at byde på for turister og lokale. Der er mange seværdigheder at besøge som Sort Sol, diger, sluser. Endvidere er der pumpestationer, der er bygget for at dræne marsklandet. Så Tønder og Højer holdes tør for vand.