Menu

Det skal du opleve i efteråret

Udforsk sønderjydske oplevelser i eftåret 2021
Visit Rømø Tønder
Online guides

Nummer 1

Sort Sol i Tøndermarsken

Det er en helt fænomenal oplevelse når de tusindvis af stære samles på himlen, og danser foran øjnene af dig. Fænomenet strækker sig fra august til slut oktober og det er muligt at opleve på egen hånd læs vores guide til at se Sort Sol.  Vi anbefaler dog altid at tage med en guide, for den bedst mulige oplevelse.  

Nummer 2

Østers, Østers og atter Østers

Vadehavet byder på en masse unikke oplevelser som en del af Verdensarven UNESCO. En af dem er de smagfulde og populære Østers, som du finder i massevis ude i vaden. Så træk i dine gummistøvler og tag din varme jakke på og tag med en guide ud i vaden.  

Nummer 3

Østersfestivalen 2021

8-11 oktober 2021 kan du opleve den unikke Østersfestival hvor der blandt andet er 30 kokke der dyster om at lave den bedste ret med Østers, som er hentet direkte ind fra vaden. Det er en smagsoplevelse du aldrig glemmer. 

Nummer 4

Vandreruter

Hvad er mere smukt end at vandre på en efterårsdag hvor solen skinner og bladene falder? Tag dine vandrestøvler på, gå gennem det fantastiske flade landskab i og omkring Tønder og Rømø. 

 

Nummer 5

Shelter i naturen

Duften af bål mad, smagen af brændte snobrød, duggen der falder på din sovepose. Det er essensen af en Sheltertur, tag din familieeller dem du har kær med. Der er en grund til at populariteten af Shelterture i den grad er i stigning. 

Nummer 6

Vadehavsvandring

Find dine gummistøvler og vindtætte jakke frem og tag med på en unik oplevelse ud i vaden.  Lær en masse nyt og interessant om vadehavets unikke økosystem, som er styret af tidevandet. Det er lige netop derfor er vadehavet blevet en del af verdensarven.  

Nummer 7

Museer 

Kig på den spændende kunst på kunstmuseet i Tønder og nyd udsigten ud over byen fra vandtårnet der også huser den spektakulære Wegner udstilling. Eller tag på Nationalmuseum på Rømø og lær om Rømøs historie. Eller du kan lære en masse om vadehavets historie, ved Højer Mølle.  

Nummer 8

Fugle og naturture

Omkring Tønder og Rømø er der et rigt fugleliv som rummer unikke arter af trækfugle og fænomener du ikke kan opleve andre steder. Derfor byder vi dig på en guidet fugletur hvor du måske kan opleve havørnen, sort sol og andre fantastiske fuglearter. 

Nummer 9

Restauranter

Gourmet oplevelser i og omkring vaden er helt unikke. Hvad endet er gamle traditionelle sønderjyske retter, eller gourmet madoplevelser til den helt store guldmedalje, så er det helt unikke smagsoplevelser. 

Nummer 10

Sluse- og Pumpeanlæg

I hundredvis af år har mennesket levet i harmoni med naturens kræfter og dette er Tøndermarsken et eksempel på. Det har ikke altid været nemt at leve i harmoni med tidevandets uforudsigelige kræfter.  

Nummer 11

Strandsejlads på Rømø

Sønderstrand på Rømø er i dag en af verdens bedste strande at dyrke strandsporten på, dette skyldes at Sønderstrand med sin enorme størrelse, giver rig med plads til alle. At køre Strandsejlads er en oplevelse for alle aldre, og nemt at lære. 

Nummer 12

Strandtur på hesteryg

Rømø er særligt kendt for at være stedet hvor man kan få en fantastisk oplevelse på hesteryg. Der er anlagt spændende ridestier rundt omkring på øen, som du med egen hest kan benytte dig af. Ellers har du mulighed for at booke en tur ved en af vores 3 stalde på Rømø. Det er en oplevelse for både børn og voksne om du er nybegynder eller rutineret rytter. 

da_DK

Tilmeld dig nyhedsbrevet

bliv opdateret omkring de nyeste oplevelser, events, guides og meget mere.

Ved tilmelding af nyhedsbrevet, acceptere du vores privatlivspolitik, og du vil fremadrettet modtage nyhedsmails og kampange tilbud.

VIND ET OPHOLD

DELTAG I VORES KONKURRENCE

Dage
Timer
Minutter
Sekunder

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular