Nationalpark Wattenmeer

Die über 60.000 Jahre geschaffene Natur hat heute viele Wunder. Das Wattenmeer an der Westküste gehört zum UNESCO-Weltkulturerbe und zum Nationalpark Dänemarks.

Visit Römö & Tondern

Online Reiseguide

UNESCO-WELTERBE

Das Wattenmeer

Vadehavet er en kyststrækning, der løber fra Den Helder i Holland op til Esbjerg i Danmark og som er dannet af Weichsel-istiden.

Vadehavet er kendtegnet ved, at bunden har en meget lav dybde langs kysten, som derfor giver en stor forandring i landskabet, når tidevandet løber frem og tilbage. Faktisk kan vandstanden på nogle steder variere med op til 2 meter i almindelige vejrforhold. 

Während einer Flut kann der Wasserstand um bis zu steigen 3-4 Meter, hvilket også er  derfor man har bygget diger langs Vadehavets kyst, da man foruden ville have oversvømmede marker, byer og veje. 

Der Sumpf hinter den Deichen

Bag ved digerne ligger marsklandet, som har et meget unikt udseende med dens bare og flade overflade. Marsklandet er opstået af jord, der er blevet tilført over mange tusinde år, af tidevandet, der har skyldet organisk materiale og ler op ad kysten. Denne ler og jord som er dannet, er utrolig frugtbar for både planter og dyr.

Faktisk så finder man idag mange urter og planter som kun vokser i marsken og vadehavsområdet.

Nationalpark Wattenmeer
Zugvögel im Wattenmeer

Nationalparken har en meget stor betydning for fuglene, især når de trækker mod syd for vinteren. Her lander fuglene nemlig og spiser sig godt mætte, inden de tager den lange tur forbi alperne.
Netop af denne grund, finder man en meget stor diversitet i fuglearter i vadehavsområdet.

Wattenmeerlamm / Schaf

På kysten, hvor græsset kan gro i vadehavet, går der ofte får og græsser, for at vedligeholde arealerne, samtidig med at fårene får god næring fra de planter der vokser i området. Når fårene og lammene har græsset på de planter, som vokser i det saltede vand, får kødet på lammene en meget unik smag, som anses som en gastrooplevelse.

Gezeiten

Tidevandet i vadehavsområdet er lidt mere specielt, da man ved flod (højvande) kan se hav, så langt øjet rækker og når der er ebbe (lavvande) kan man se havbund, så langt øjet rækker.
Vandstanden kan variere under normale vejrforhold med op til 2 meter.

Sturmflut

Stormflod er når vejrforholdene er meget kraftige, samtidig med at der er højvande. Dette kan resultere i meget høje vandstande. Vandstandene kan stige med op til 4 meter, hvilket betyder, at digerne presses til det yderste, hvorfor der nogle gange sker et brud på digerne.

Besonders für das Wattenmeer

Rømø & Tønder - Austern

RÖMÖ AUSTERN

Rømø-Østers har gennem årtier tilpasset sig den vilde tilværelse på Vadehavets vidstrakte bankeområder og den helt specielle rytme mellem ebbe og flod, storm og is.

Queller in Wattenmeer

Queller

Kveller er en salturt, der vokser vildt i Vadehavsområdet. Da den vokser i saltvand, indeholder den naturligvis salt og er derfor brugt ofte i salater eller som tilbehør til nogle af de lokale råvarer, som f.eks. Rømø Østers og Rømø Rejer

Pferdekopfsiegel auf Helgoland Island, Deutsche Bucht, Deutschland

Seal Safari

Fra maj til september kan man opleve sælerne, der ligger og hviler sig på sandbankerne i vadehavet. Hvis du har lyst til at opleve sælerne, kan man tage med en sælsafari på en trækutter og høre guiderne fortælle om vadehavet og sælerne.

Ting du kan opleve i Vadehavet

Geführte Osttour

Om du har smagt østers før eller ej, så er dette et must-see og noget, du kan opleve sammen med familie eller venner. Med et par gummistøvler og en guide, indtager I Vadehavet, på jagt efter de værdifulde Rømø Østers.

Schwarze Sonne

Sort Sol er et naturfænomen, som man kan se i efteråret og foråret, når flere hundredetusinde stære trækker sydpå for vinteren, og tilbage igen, når forårets lune vejr tillader det.

Robbensafari

Fra maj til september kan man opleve sælerne, der ligger og hviler sig på sandbankerne i vadehavet. Hvis du har lyst til at opleve sælerne, kan man tage på sælsafari med en trækutter og høre guiderne fortælle om vadehavet og sælerne.

Fühle die Flut

Noget man bare skal afprøve, er at befinde sig i Vadehavet, når tidevandet skifter. Der er noget magisk over at kunne mærke vandet trække ind over fødderne og være vidne til, når vandstanden stiger, hvilket den gør hver eneste dag.

Baden am "fast unendlichen Strand"

Stranden på Rømø er ikke nogen almindelig strand, den er nemlig så stor, at på det bredeste led, er stranden op til 3 km bred. Det betyder også, at når der er lavvande, så kan man gå meget langt ud i vandet, før man ikke kan bunde mere.

Spaziergang im Tøndermarsken Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiative. Das Bild muss im Zusammenhang mit der Erwähnung des Tønder-Sumpfes und / oder der Tøndemarsk-Initiative verwendet werden.

Fässer Marsh

Marsken er skabt af vadehavet igennem tiderne, derfor finder man et utroligt frodigt område, med masser af smuk natur og dyreliv.

Luftbild Romo - Foto Knud E. Christensen (2) -1200px

Romo Beach

Nordens største strand ligger midt i vadehavet, og er at finde på Rømø. Stranden fylder omtrent halvdelen af øens areal. Hvert år strømmer millioner af gæster til stranden, for at nyde vandet og sandstranden.

Führer im Wattenmeer

172880_vadehavssmedjen-3

"Vadehavssmedjen"

Wir bieten an: Staretouren, Schollentreten, Einholen der Gezeiten, Pultstockspringen, Austerntouren, Schnapstouren, lokale Touren mit Guide

Birdwatching.dk

Marit fra birdwatching.dk er en meget engaret fuglekigger, som også ved en del om vadehavet og marsken. Marit er den perfekte guide til fugleture.

W750H400_UMbpX38AAQEAAA4tCQs-XGavzD50w3EAAGb1ckEAAAAC

Schwarze Sonne

Sort Safari tilbyder ture indenfor Østers safari, sæl safari, sort sol og ander fugleture

ES WÜRDE UNS FREUEN, WENN SIE DIESEN GUIDE TEILEN

Teilen Sie auf facebook
Facebook
Teilen Sie auf twitter
Twitter
Teilen Sie auf linkedin
LinkedIn
Teilen Sie auf email
E-Mail
Teilen Sie auf whatsapp
WhatsApp
Führungen
Bjarke Petersen

die Marsch

Der Fasssumpf ist eine ziemlich einzigartige Landschaft mit einer wunderschönen Natur und einer reichen Pflanzen- und Vogelwelt.

Lesen Sie mehr »

Wir liefern immer noch Rømø Oysters

Trotz der Situation versenden wir immer noch Rømø Oysters in ganz Dänemark.

vielen dank

Weil Sie sich dafür entschieden haben, uns bei der Verbesserung zu helfen, bedeutet es viel, einen besseren Service für unsere Besucher zu entwickeln

Beschreiben Sie hier neben dem, was Sie erlebt haben, das besser sein könnte. Beschreibe so gut du kannst.

Feedback-Formular

Geben Sie hier anonym Ihr Feedback in unser Formular ein