Ferie i autocamper og campingvogn

Nationalpark Vadehavet er kendt for at være en skøn destination med autocamper og campingvogne. Derfor har vi samlet en liste over de steder som du skal besøge med dit fortrukne hus på hjul.

Sønderjylland som destination

Op langs den sønderjyske vestkyst finder du Nationalpark Vadehavet. Et unikt naturområde som åbner sig med de enorme vider, og udsigter der naturligt fremstår med et landskab der næsten er helt fladt.

For mange er dette et perfekt sted at opleve friheden i en autocamper eller med en campingvogn, da der altid er en rasteplads, et udsigtspunkt eller en attraktion, hvor man lige kan holde sig en oplevelsesrig pause fra landevejen.

Særligt for Rømø & Tønder, er det varierende landskab som ændre sig indenfor bare et par kilometres afstand. Man kan bo tæt på vadehavets tidevand som 2 gange i døgnet trækker sig frem og tilbage. I Marskens frodige landskab, eller nær Rømøs enorme sandstrande.

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

Autocamperpladser

Autocamperpladser er en fantastisk måde at udforske verden på. De er især populære i Europa, hvor de giver en perfekt mulighed, for at se nogle af de smukkeste og mest interessante steder i verden.

De giver dig chancen for at opleve en destination på en anden måde. Du behøver ikke at bo på hotel, i sommerhus eller på de traditionelle campingpladser. Du kan bare parkere, slappe af, nyde omgivelserne på autocamperpladserne og derefter udforske området når du har lyst.

Regler for Autocamper og Campingvogne

  1. Autocamper må parkere på alle parkeringspladser, så længe autocamperen kan holde indenfor p-båsen.
  2. Campering må kun ske på campingpladser, dette gælder også for autocampere.
  3. Man kan dog “raste” hvilket betyder at tage et hvil, på offentlige parkeringspladser. At raste er anderledes i den forstand, at man gerne må holde i længere tid for at tage et hvil med henblik på at forsætte sin tur når man har “rastet”. Man må, når man raster, ikke opstille telte, konstruktioner eller slå lejr som kan opfattes som at campere.
    Som en generel regel, skal man kunne flytte sin autocamper med få minutters varsel.

Speciel regel for Rømø:

  • På Rømø er der et parkeringsforbud på hele Øen mellem 00.00 og 06.00, hvilket betyder at man ikke må “raste” i dette tidsrum, og derfor skal benytte sig af en reel camping- eller autocamperplads.

Marsk Camp

Autocamperplads som åbnede i 2021 som en del af det nye Marsk Camp og Marsk Tower. Stedet er en moderne autocamperplads, med alt hvad man behøver, og ligger smukt i Marsken.

Oasen

Oasen ligger på den sydlige del af Rømø, og er igen en autocamperplads med forholdende helt i top. Det er ikke muligt at reservere en plads forud, men der er i alt 200 pladser til rådighed, så der er ofte en god chance for at få sig en plads.

Autocamper- og Campingpladser

En ferie med campingvogn er en fantastisk måde at opleve den naturlige skønhed i Nationalpark Vadehavet, på Rømø og i Marsken. Ferie i campingvogn eller telt er en perfekt løsning for dem der ønsker tage på ferie, hvor man kan flytte sig efter eget behov og tempo.

På Rømø, i Arrild og Tønder har du familie campingpladser hvor alt du behøver findes inden for campingpladsens område. De fleste campingpladser har også dedikerede autocamperpladser til deres gæster som ankommer i en autocamper.

Arrild Camping

Camping pladsen er en del af Arrild Ferieby, som er fælles betegnelse for et område der er centreret omkring turisme. I feriebyen finder du blandt andet en fiskesø, en stor svømmehal, legepladser og restauranter.

Rømø Familie Camping

Rømø Familie Camping er en campingplads på den nordlige del af Øen Rømø. Campingpladsen er meget børnevenlig og har blandt andet også en minigolfbane.

Ballum Camping

Ballum Camping er campingpladsen der ligger nærmest Vadehavet, faktisk så kan man fra sin campingvogn se Vadehavet.

Møgeltønder Camping

I den historiske by Møgeltønder finder du en campingplads med mange aktiviteter for børn, såsom  svømmebad, hoppepude og en legeplads.

Møgeltønder liger midt i Tøndermarsken som er et stort naturområde, hvor mange nyder at opleve vandreture i det naturrige område.

Tønder Camping

I Tønder findes der selvfølgelig også en campingplads, her bor du i kort afstand til både attraktioner, spisesteder, aktiviteter til børn og indkøbsmuligheder.