Blokart og Strandesejler på Rømø

Strandsejlads eller Blokart er en sport, der dyrkes på stranden. Det er en kombination af windsurfing og en gokart. Sporten blev kom til danmark i 90’erne og har siden da blevet en fast inventar på de store, brede og hårde strande i Danmark.

Afprøv Strandsejlads på Rømø

På Rømø har vi Sønderstrand, som er en af verdens, hvis ikke det bedste sted at køre strandsejlads. Grunden til at Sønderstrand er perfekt til sporten, skyldes den enorme plads på stranden og at stranden er næsten 100% flad og hård nok til at man kan køre på den.

Se vores video omkring Strandsejlads her:

Afspil video

Hvad er en Blokart og Strandsejler?

Udstyret, der bruges til denne sport, inkluderer et sejl, en trehjulet gokart og en sele. Selve karten er lavet af metal og plastik og inkludere et eller 2 sæder. Selen bruges til at fastgøre personen til karten, mens de er på stranden.

Sejleren vil bruge deres sejl til at fange vind og drive sig hen over strand overfladen.

Der findes forskellige modeller indenfor strandsejlads, nogle også kaldet Blokarts. Måden hvorpå man styre karten et forskelligt fra model til model, men ofte er det via et styr som kontrolleres med fødder, eller et holdbart grep med hænderne.

Der findes ingen bremser på karten og farten styres alene ved at stramme sejlet for at opnå mere fart, eller løsne sejlet for at sætte farten ned. Sejlet kan strammes og løsnes via en snor som man ofte har fat i hele tiden.

Hvad skal du selv medbringe af udstyr?

Det anbefales at bruge handsker og hue – samt solbriller og varmt tøj i forhold til vejret.

Men ofte kan man leje eller købe handsker og hue hos nogle af de udlejere der er på stranden.

en hjelm skal man også bruge, her kan man bruge sin egen eller låne en hos udlejer.

Det anbefales ikke at bære smykker eller tøj med metaldele, da man nemt kan tabe ting ud af sine lommer.

Hvor kan jeg prøve en blokart eller en strandsejler?