10 gastronomiske oplevelser du ikke skal gå glip af

Er du på jagt efter en madoplevelse ud over det almindelige?
Visit Rømø & Tønder
Online guides
1

GASTRONOMISK OPLEVELSE

Marsk Restaurant

Vi huser en fantastisk restaurant, café samt desserthus med hjemmerørt italiensk is. Vi lægger vægt på, at der altid bruges friske råvarer og maden bliver lavet fra bunden. Her serveres mad med smag.

2

FISKEBUFFET

Holms Røgeri – Rømø

Er du til KÆMPE stor fiskebuffet, der kan stave Gourmet og Gastro med stort G, så er Holms Røgeri et sted man bare må besøge. Her finder du et stort udvalg af fisk og mange måder at tilberede dem på. Som noget helt unikt kan du her finde Rømø Østers og Rømø Rejer, som er en anerkendt delikatesse på disse kanter. 

Holms Røgeri er faktisk også en fiskebutik, hvor du kan handle friske fisk direkte fra kokkens egen leverandør.

3

RESTAURANT STAFFELI

Skærbæk Centret

Restaurant Staffeli i skærbækcentret er en rigtig hyggelig familierestaurant med en skøn udsigt over området og tæt på Rømø.

Maden i restauranten er tilberedt af kvalitetsråvarer og alligevel til fornuftige priser.

En rigtig god familierestaurant – også med børnemenuer.

Restaurant Staffeli tilbyder lækre a la carte retter. Nogle aftener bydes der også på buffet.

4

DANMARKS BEDSTE ISHUS

Café Fru Dax – Rømø

Café Fru Dax blev i 2019 kåret som Danmarks Bedste Ishus, og dette er ikke uden grund. En af øens største og bedste udvalg , hvor du kan smage lækre hjemmelavede isvafler. 

Café Fru Dax har dog ikke kun is på menuen, det er nemlig både et ishus og en café. Du kan derfor også nyde en lækker hovedret i hyggelige rammer på deres restaurant, lige ved siden af ishuset. Alle deres retter er vel tilberedt, med friske råvarer og tilsat hjemmelavede ingredienser. De har et bredt udvalg af lækre frokost- og aftenretter, hvor du kan vælge alt fra sandwich, nachos og smørrebrød til striplon wienerschnitzel og burger. Caféen er dog særligt kendt for deres uimodståelige stjerneskud, som uden tvivl kan mætte den mest sultne mave. 

5

GOURMET A LA CARTE

Restaurant Ø – Rømø

Søger du en aften med lækker vin og god mad, lavet på kvalitetsrige råvarer, fra lokale leverandører, så kan du hos Restaurant Ø få dig en Gourmetmiddag ud over det sædvanlige. Nyd en uimodståelig middag i smukke omgivelser, med en fantastisk panoramaudsigt over golfbanen i feriecenteret Enjoy Resorts Rømø, sammen med hele familien, dine kollegaer eller din partner. Restaurant Ø er kendt for deres lokale kvalitetsmad til en overkommelig pris og serverer både til morgenmad, brunch, frokost og aftensmad, når du vil holde fri fra køkkenet samt opvasken.

6

EN SAND FISKEOPLEVELSE

Otto & Ani’s Fisk – Rømø

Otto & Ani’s fisk er et fisketeria, der har en lokation der gør den helt unik.

Fiskeriet ligger nemlig nede på havnen i Havneby, hvor man ikke kan andet end at nyde havnestemningen. Otto & Ani’s Fisk tilbyder fiskeretter af stor anretning og af lækker kvalitet.

7

BØRGES BØFSANDWICH

Central Hotellet – Løgumkloster

I Løgumkloster ligger der en god gammel og klassisk hotel restaurant, som klart kan imponere enhver med deres berømte Børges Bøfsandwich.

Du får en klassisk bøfsandwich, der er tolket på Hotellets egen måde, hvilket har resulteret i masser af brun sovs, en stor bøf og franskbrød, i stedet for den almindelige burgerbolle.

Et must-taste uden tvivl!

8

GOD GAMMELDAGS DANSK MAD

Ballum Slusekro – Ballum

Er du til lækker gammel dansk mad, der stadig bliver lavet på de gamle opskrifter, som er gået igennem generationerne, så er Slusekroen i Ballum det helt rigtige sted at spise med familien. 

Slusekroen har en meget speciel lokation – i hederne, bag diget – alene, står Slusekroen midt i pragtfuld dansk natur. 

Virkelig et besøg værd.

9

DØSTRUP BURGEREN

Døstrup Landevejskro

Søger man en specialitet, så skal man prøve Bøfsandwichen, som også er kaldt “Døstrup burgeren). Burgeren er 100% lokale råvare med kokkens egne hjemmelavede ristede løg.

10

Danmarks Østersfestival

Danmarks bedste østerskokke

hvert år dyster nogle af Danmarks bedste kokke i forskellige discipliner forankret omkring østersen.

4 dage med østers retter til alle dem der elsker østers og for dem som ikke har prøvet det før.

Indhold oversigt

Tønder by
Inspiration til oplevelser

Seværdighedstur i Tønder by

Som turist i Tønder er der nogle ting som man bare må se og opleve. i denne guide finder du 7 attraktioner i Tønder midtby som helt sikkert vil berige dit besøg i Tønder.